Haku

Tiedepuistolta luovuuteen kannustavat työtilat ohjelmistoyritykselle

11.10.2016

Tiedonhävitysohjelmistojen markkinajohtaja Blanccon pääkonttori on toiminut Tiedepuistolla sen alusta lähtien.

- Blancco tarjoaa asiakkailleen ohjelmiston kautta palvelun, mikä hävittää kaiken tiedon elektronisesta mediasta, eli toisin sanoen tietokoneista ja mobiililaitteista dataa ylikirjoittamalla, kertoo Blanccon tuotteista ja palveluista vastaava Sami Tuupanen.

1997 perustettu yritys toimii ympäri maailmaa viidessätoista eri maassa Euroopassa, Yhdysvalloissa, Lähi-idässä, Venäjällä, Aasiassa ja Australaasiassa. Pääkonttorissa Joensuussa Blancolla on noin 40 työntekijää.

-  Kaikkein suurin voimavara on meidän henkilöstössä. Ohjelmistoalalla toimiessamme suurin arvomme on meidän oma henkilöstö, joten uudet ja modernit tilat ovat tärkeät. Tarvitsemme luovuutta tukevat, oman rauhan tarjoavat työtilat keskeisellä sijainnilla.

Muiden yritysten ja toimijoiden läsnäolo on yritykselle arvokasta ja mahdollistaa verkostoitumisen lisäksi myös rekrytointeja.

- Ympärillä oleva yrittäjien yhteisö auttaa. Viimeisen 2-3 vuoden aikana Tiedepuisto on hirveästi parantanut informaation kulkua siitä, keitä muita täällä on. Samalla toimialalla olevia tekijöitä voisi saattaa yhteen vielä aktiivisemminkin, Tuupanen vinkkaa Tiedepuistolle.

- Oppilaitosten läsnäolo on todella tärkeää. Täältä saa osaajia. Tällä hetkellä meillä on 4 harjoittelijaa eri kouluista.

Räätälöidyt tilat mieltymysten mukaan

Blanccolla on ollut toimitilat Tiedepuistolla sen ensimmäisen osan valmistumisestä lähtien. Tällä hetkellä yrityksellä on käytössään 4B –rakennuksen koko neljäs kerros. Kerroksen suuri ikkunapinta-ala ja avoin tila keskellä tarjoaa ikkunatilaa mahdollisimman monelle työntekijälle.

- On siirrytty melkeinpä aina rakennuksesta uudempaan ja tilat on suunniteltu meidän tarpeita huomioiviksi muuton yhteydessä. Tiloja on voitu muokata toiveiden mukaan ovien sijainnista lähtien. Koska meillä on ollut aina käytössä uudet tilat, olemme olleet suorastaan hemmoteltuja, toteaa Tuupanen.

- Varsinkin uudet työntekijät, jotka ovat tulleet muualta vähän kehnommista tiloista arvostavat Tiedepuiston toimitiloja erityisen paljon.

- Louhelan Woima on saanut paljon hyvää palautetta kaikenlaisesta toiminnastaan. Se on ollut henkilöstölle hyvä, kantava voima, Sami Tuupanen kehuu.