Haku

Kasvuyritykselle paras mahdollinen tilastrategia

25.4.2018

”Kun Fastroi vuonna 2003 aloitti kolmen henkilön yrityksenä, toimitilavalintaa pohdittiin heti alussa kasvun kannalta. Joensuun Tiedepuisto oli luonteva valinta, vallankin kun starttivaiheessa hyödynsimme Tiedepuiston yrityshautomon palveluja. Meille ylivoimaisesti tärkein tilakriteeri on nyt 15 vuotta ollut se, että tilat ovat joustaneet vaiheittain kasvun myötä.”

Fastroi Oy:n toimitusjohtaja Risto Jalovaara on toden totta luotsannut yrityksen kasvuun. Orgaanisen kasvun lisäksi Fastroi otti isomman kertaharppauksen vuonna 2015 ostamalla tamperelaisen Necora Systems Oy:n. Viime vuoden lopulla sosiaalihuollon asiakastietojärjestelmätoimittaja Necora fuusioitui Fastroihin. Seuraavaksi yhteensä 53 työntekijää työllistävä yritys aikoo hakea kasvua viennistä.

”Kansainvälistyminen on käynnissä suuntana Iso-Britannia, Italia ja Espanja. Samaan aikaan viemme läpi HILKKA-toiminnanohjausjärjestelmän kokonaisuudistusta. Vuotuinen henkilöstömäärän kasvuvauhti hieman hidastunee viime vuosista, mutta toisaalta kasvulle ei ole asetettu mitään rajojakaan. Hyvä asia nyt se, että saimme juuri kaivattua lisätilaa samasta kerroksesta käytävän toiselta puolelta.”

Tilojen lisäksi Tiedepuistolla on tarjota kasvu- ja kehitysintoiselle etenijälle verkostoitumisen ja osaamisen kehittämisen mahdollisuuksia.

”Olemme olleet mukana yritysten yhteisissä koulutusprojekteissa, joita Tiedepuiston kehitysjohtaja Jouko Rautasalo on hyvällä menestyksellä toteuttanut. On opiskeltu myyntiä, ohjelmointia ja hankittu projektipäällikkökoulutusta. Näissä tilaisuuksissa on päässyt vaihtamaan ajatuksia muiden yritysten ihmisten kanssa – se on sellaista vertaistukea firmojen välillä.”

Jokaisessa yrityksessä on omanlaisensa yrityskulttuuri, Fastroissa se välittyy tulijalle avuliaana ja tuttavallisena jutusteluna ja mukillisena tuoretta kahvia ennen toimitusjohtajan tapaamista. Käy selväksi, että firman väki – fastikset – antaa paljon arvoa rennolle yhteisöllisyydelle.

”Tiedepuiston kuntosali on tosi tärkeä paikka, siellä näkee muuta Tiedepuiston porukkaa ja ajoittain syntyy hyviä keskustelujakin. Hyvällä pannaan merkille myös yhteiset joulunajan puurojuhlat kuin kesäjuhlatkin. Tiedepuiston lounasravintoloissa puolestaan on virkistävä mahdollisuus istahtaa välillä ihan vieraisiinkin pöytiin avartamaan ajatuksiaan.”

Fastroi Oy