Haku

Viisi päivää monipuolista ohjelmaa

28.11.2016

Young Leadership Programme

Temple of Challenge & Olympia

 Euroopan metsäinstituutin EFI:n, Itä-Suomen yliopiston, Joensuun Tiedepuiston sekä Luonnonvarakeskuksen yhdessä järjestämä intensiivinen Young Leadership Programme -koulutus keräsi kansainvälisen joukon metsäalasta kiinnostuneita nuoria Joensuuhun marras-joulukuun vaihteessa. Viisi päivää kestäneeseen tapahtuman tarkoitus oli kouluttaa uusia johtajia metsäsektorille, ja tarjota tarkempaa tietoa Venäjän metsien tarjoamista mahdollisuuksista - mutta myös haasteista.

Jo kolmatta kertaa Tiedepuistolla järjestetty tilaisuus piti sisällään mm. asiantuntijoiden puheenvuoroja, ryhmätyöskentelyä ja paneelikeskutselutilaisuuksia sekä retkiä lähiympäristöön.

Sopiviksi tiloiksi koulutuksen erilaisille tilaisuuksille osoittautuivat avara Temple of Challenge -seminaari- ja koulutustila, joka oli tuttu ja pidetty tilakokonaisuus EFI:lle jo aiemmilta vuosilta, sekä monikäyttöinen Olympia-kokoushuone.

”Tiedepuiston tilat ovat hyvät, ja oli hienoa, että saimme kahvitkin kokoustilan välittömään läheisyyteen. Temple of Challengen vieressä sijaitseva kahvila-alue palveli hyvin myös tarpeitamme, kun oli aika tehdä töitä pienryhmissä. Ryhmät löysivät helposti itselleen sopivat työpisteet joko kahvilan pöytien ympäriltä tai Temple of Challenge -tilasta.

Temple of Challenge oli kokonsa puolesta hyvä tila varsinkin luennoitsijoiden ja asiantuntijoiden puheenvuoroille. Olympia-koulutustila taas tarjosi erittäin hyvät puitteet paneelikeskusteluille monipuolisuutensa puolesta.

Tekniikka tiloissa oli sellainen kuin pitikin, ja meitä opastettiin laitteiden käytössä. Tiedepuisto oli mukana myös retkien järjestelyissä - palvelut olivat siten monipuoliset. Järjestelyt sujuivat kokonaisuudessaan hyvin, ja samanlaisia tilaisuuksia organisoidessamme tulemme mielellämme käyttämään taas Tiedepuiston tiloja ja palveluja.” - Ulla Vänttinen, EFI