Haku

Koulutusvientiä Latinalaiseen Amerikkaan

28.6.2017

30 tapaamista yli 100 henkilön kanssa Argentiinassa ja Uruguayssa

Helmikuussa 12 koulutusosaajan delegaatio Pohjois-Karjalasta esittäytyi Uruguayn presidentin ja hänen mukanaan Suomeen saapuneen liikemiesvaltuuskunnan vierailulla Helsingissä. Tämä poiki kansainvälisiä tutkimus-, koulutus- ja vientihankkeita kartoittavan matkan Argentiinaan ja Uruguayhun. Juhannuksen alla 12.-22.6.2017 toteutuneella matkalla markkinoitiin Pohjois-Karjalan erityisosaamisen kärkialoja ja korkeaa koulutusosaamista sekä koko Suomen laajaa kokemusta koulutuksen aloilla. Mukana oli edustajia Itä-Suomen yliopistosta, Finland Universitystä, Karelia-ammattikorkeakoulusta, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymästä, Joensuun kaupungilta, Joensuun Tiedepuistosta ja Arbonaut Oy:stä.

Matkan sisältöjen kärkiteemat liittyivät opettajan koulutukseen, erityisopettajien koulutukseen, metsäalan koulutukseen sekä terveydenhoitoon ja ikäosaamiseen. Vierailun aikana järjestettiin noin 30 tapaamista yli sadan henkilön kanssa. Suomen vienninedistämiskeskus FinPro, Suomen Argentiinan suurlähetystön suurlähettiläs Teemu Turunen ja hänen luotsaamansa Argentiinan ja Uruguayn Team Finland-verkosto, alueen kunniakonsulit, ulkoministeriö Suomessa sekä Uruguayn Suomen suurlähetystö suurlähettiläs Pablo Saderin johdolla auttoivat matkan järjestelyissä ja suunnittelussa hienosti.

Onnistuneen, joskin tiiviin matkan antia puretaan jo ennen kesälomia ja työ jatkuu elokuussa. Matkalla mukana olleet toimijat tulevat jättämään konkreettisia tarjouksia uruguaylaisille ja argentiinalaisille kumppaneille. Vastavierailuja odotetaan molemmista maista Suomeen ja Pohjois- Karjalaan.

Lisätietoja:

Joensuun kaupunki
Ville Nivalainen
puh. 050 465 2281
ville.nivalainen@jns.fi

Joensuun Tiedepuisto Oy
Auli Leskinen
Puh. 050 430 8850 
auli.leskinen@tiedepuisto.fi