Haku

Jatkuvan kehittymisen haaste

1.8.2017

 

Jatkuvan kehittymisen haaste

- It-alan työvoimapula on todellisuutta jokaisessa kaupungissa ja jokaisessa maassa. Mikään fasiliteetti, palkka tai bonus ei yksistään enää vedä osaajia puoleensa. Tilanne on haastava HR:lle; motivaatiotekijöitä on pohdittava yksilöllisesti, sanoo Nolwenture Oy:n perustaja Antti Vikman.

Juuri sitä Antti Vikmanin viisi vuotta sitten perustamassa Nolwenturessa aktiivisesti työstetään – yksilöllistä näkökulmaa, työmotivaation ja työn mielekkyyden yhtälöä. Nolwenturessa uskotaan, että työhyvinvointi ja tuottavuus korreloivat vahvasti keskenään.

- Yksi oikea tapa tehdä asioita ei ole enää tätä päivää. Jokin tietty yksittäinen teknologia ei ole enää tätä päivää. Me pystymme operoimaan uusimmilla teknologioilla ja tuorein ajatuksin. Haastamme työntekijöitä jatkuvasti kehittymään.

Tiimin osana

Nolwenture on toiminut alihankintafirmana, jatkossa roolia lavennetaan. Koodarituntien lisäksi yhtiö tarjoaa asiakkailleen ohjelmistojen suunnittelua ja valmistusta ja mieluusti myös asiakkaan liiketoiminnan kokonaiskehittämistä. Liiketoiminnan kehittäminen ei tarkoita raskaita kuukausien määrittelyprojekteja. Ketterämpi tapa on solahtaa hetkeksi vaikkapa osaksi asiakkaan tiimiä ja tutkailla tilannetta sisäpiirissä.

- Ennen kuin riviäkään koodia on kirjoitettu, niin olemme pohtimassa perusasioita: mikä on asiakkaan tulevaisuuden kehitysnäkymä, kenelle tuotetta tai palvelua lähdetään markkinoimaan. Ei ole mitään ideaa tehdä yksittäistä softaa, jota ei koskaan oteta käyttöön, Vikman antaa esimerkin.

Niinpä – Vikmanin pohdinnoissa päädytään jälleen työn merkityksellisyyteen. Yksittäinen softa ei ole hyvää bisnestä kenellekään. Sen sijaan Vikman on nähnyt esimerkiksi sen, millaisen motivaation ja innostuksen vallassa ohjelmistoarkkitehti tekee työtään, kun hän tietää suunnittelevansa ratkaisua vaikkapa sairaalaympäristöön. 

Leveämmät hartiat

Nolwenture on nuori yritys, tiimin tekijät kokeneita. Antti Vikmanilla itsellään on monipuolinen kokemus it-alalta – palkkatöitä, konsultointia, alihankintapalvelujen tuottamista. Kuukausipalkkaa väkevämpi voima ja työn syvemmän merkityksellisyyden etsintä johdattivat it-yrittäjyyteen. Vajaa vuosi sitten Nolwenturen toimitusjohtajaksi nimitettiin britti Rob Connell.

- Rob toi yritykseen markkinoinnin lisävoimaa sekä osaamista bisneksen kehittämiseen ja jälkimarkkinan hallintaan. Asiakkaillemme osaaminen konkretisoituu entistä parempana palveluna, Vikman kiteyttää.

Connellin yksi tärkeimmistä vahvuuksista on kansainväliset verkostot.

- Vahvat verkostot ovat tärkeä väylä Joensuusta ja Länsikadulta maailmalle. Tiedepuiston yhteisö ja täällä olevat yritykset ovat edelleen meille tärkeitä, mutta kasvua ja kehitystä haetaan yhä aktiivisemmin maailmalta.

Nolwenture työllistää tällä hetkellä yksitoista henkilöä. Viimeksi joukko täydentyi UX-designerilla.

- Haemme jatkossa kokeneita ohjelmisto-osaajia ja myös nuoria kykyjä osaksi kansainvälistä tiimia. Tiimin monipuolinen tausta, kokemus yhtä lailla vanhoista kuin moderneistakin teknologioista on tarpeen. Haluamme pysyä alan kehityksen kärjessä.
 

FAKTA: Nolwenture Oy