Haku

Fotoniikka on kiinteä osa teollisuus 4.0 kehitystä – Tulevaisuuden kärkiteemat Münchenin Laser World of Photonics 2017 tapahtumasta.

14.7.2017

Laser World of Photonics on Münchenissä kahden vuoden välein järjestettävä fotoniikan alan tapahtuma. Tänä vuonna messut järjestettiin 26. – 29.6.2017 ja paikalla oli kuusi suomalaisyritystä Photonics Finland:in yhteisosastolla. Tapahtuma kokoaa maailmanlaajuisesti yhteen alan yritykset ja toimijat kaupankäynnin sekä verkostoitumisen merkeissä. Paikalle tullaan myös kattavan tieteellisen konferenssitarjonnan äärelle kuulemaan teknologian kehityksen viimeisimmistä virtauksista.

 

”Kaikkialla valmistavassa teollisuudessa laserit tulevat lyömään lävitse, se on vääjäämätön osa teollista kehitystä” summaa Nico Gerres, Joensuun Tiedepuiston kehitysasiantuntija.

 

Teollisuus 4.0 ympäristön kehitys perustuu optiseen mittaamiseen sekä laadunvalvontaan. Erilaiset prosessointimenetelmät ja valmistusmenetelmät kuten 3D-tulostus yleistyvät laitteistojen hintojen laskiessa. Sähköinen liikenne kehittyy lasereiden myötä ja esimerkiksi akkujärjestelmien tuotantoprosessit kehittyvät ja tehokkuus laskee tuotantokustannuksia. Esimerkiksi akkujärjestelmässä voi olla yli 40 000 liitosta, joiden valmistus vaatii nopean ja kustannustehokkaan liitosprosessin kehittämistä. Lasereihin perustuvat valmistusjärjestelmät tuovat tähän ratkaisun. Fotoniikalla on tärkeä osa teollisten järjestelmien kehityksessä.

 

Lataa koko raportti täältä.

 

Lisätietoja

Nico Gerres

Kehitysasiantuntija, innovaatiopalvelut

040 043 3118 | nico.gerres@tiedepuisto.fi