Haku

Yrityshautomossa koulitut yritykset työllistävät pian 600 henkilöä

26.10.2017

 

Tiesitkö, että Valtakunnallisen yrittäjäpalkinnon yrittäjäpäivillä pokannut Arcusys Oy sai alkunsa Joensuun Tiedepuisto Oy:n Yrityshautomossa? Arcusys Oy ei ole ainoa Yrityshautomosta ponnistanut menestystarina. Muita ovat mm. FastROI Oy, Linnunmaa Oy, SRTP Oy, Collapick Company Oy, Kaptas Oy, Suomen Sijoitusmetsät Oy, LashLovers Oy,  Process Genius Oy, Playmore Games Oy ja Koju Film Company Oy.

Yrityshautomon kautta on perustamisvuoden 2000 jälkeen syntynyt 140 yritystä. Viimeisen 10 vuoden aikana uusia yrityksiä on perustettu noin 10 joka vuosi. Kaikista ”haudotuista” yrityksistä valtaosa porskuttaa edelleen, vaikka yleensä startupeista joka toinen lopettaa toimintansa.

- Aloittavan yrityksen perusta täytyy saada niin tukevaksi, että sen päälle on mahdollista rakentaa kehittyvä yritys. Perustaan tarvitaan rahoitus, myynti, oikeanlainen tiimi ja monta muuta asiaa. Tämä vie yleensä 1 – 3 vuotta. Kun aloittavan yrityksen toiminta alkaa muistuttamaan liiketoimintaa, on perustamisesta yleensä kulunut 2 – 3 vuotta. Silloin on mahdollista aloittaa kasvaminen ja kansainvälistyminen. Jos rahoitus on kunnossa, niin työntekijöitäkin voidaan palkata, kertoo Yritysvalmentaja Timo Ruohio.

Tällä hetkellä Joensuun Tiedepuiston Yrityshautomon opastuksella alkunsa saaneet yritykset työllistävät 514 henkilöä. Yrityksiltä kerätyn tiedon mukaan määrä tulee loppuvuodesta 2017 olemaan lähes 600 henkilöä.

- Viime vuosina Yrityshautomoon on valittu Joensuun seudun kasvualoihin liittyviä yrityksiä. Tämä näkyy myös työpaikkojen määrässä, sillä viimeisen kuuden vuoden aikana ”hautomon läpikulkeneisiin” yrityksiin on syntynyt lähes 500 työpaikkaa, kertoo Yritysvalmentaja Timo Ruohio Joensuun Tiedepuisto Oy:stä.

Joensuun kasvualoja ovat metsäbiotalous ja teknologiat ja materiaalit -ala. Teknologia- ja materiaaliosaamisen ytimen muodostavat fotoniikka, luonnon komposiitit, korkean jalostusarvon metalli- ja muovituotteet sekä ICT-ohjelmistotuotanto.

 

Lisätietoja:

Joensuun Tiedepuisto Oy

Yritysvalmentaja Ilpo Pohjola
Puh. 0400 182 700
ilpo.pohjola@tiedepuisto.fi

Yritysvalmentaja Kari Pulkkinen
Puh. 050 406 8716
kari.pulkkinen@tiedepuisto.fi

Yritysvalmentaja Timo Ruohio
Puh. 050 597 4330
timo.ruohio@tiedepuisto.fi