Haku

3D-tulostus yleistyy teollisuudessa – Joensuun Tiedepuistolla pureuduttiin asian ytimeen

26.3.2018

3D-tulostus teknologiat kehittyvät jatkuvasti mahdollistaen kestävämpien ja rakenteeltaan optimoitujen kappaleiden tekemisen. Koko prosessin tärkein osa on huolellinen suunnittelu, jolloin todelliset hyödyt ovat saavutettavissa.

3D-tulostusta hyödynnetään esimerkiksi lentokoneteollisuudessa. Printtaamalla voidaan tehdä kevyempiä ja monimutkaisempia osia välttäen erillistä kokoonpanoa tai hitsaamista. Tuotanto on kustannustehokasta ja prosessissa ylijääneet jauhemateriaalit voidaan käyttää uudelleen.


 
Tulevaisuudessa 3D-tulostuksen laadunvarmistuksella on yhä suurempi merkitys. Ratkaisuna ovat erilaiset fotoniikkaan pohjaavat teknologiat kuten sensorit, joiden avulla voidaan kerätä reaaliaikaista dataa tuotteen valmistuksesta.

Joensuussa erityisalana on optiikan 3D-tulostus ja osaamisessa ollaan jo pitkällä niin pinnan laadussa kuin tuotannon nopeudessa. Printtaamalla voidaan tuottaa jopa 1250 optista komponenttia tunnissa tuhansista eri tuotevaihtoehdoista.

Joensuun Tiedepuistolla 14.3.2018 järjestetty AM-teknologioiden tarjoamat mahdollisuudet -tapahtuma pureutui ainetta lisäävän valmistuksen mahdollisuuksiin teollisuudessa. Aiheen ympärille kokoontui erinomainen kattaus alan yrityksiä sekä asiantuntijoita ja keskustelua käytiin kattavasti teemaan syventyen.

 

Tapahtuma herätti valtavasti kiinnostusta ja tilaisuuteen osallistui 70 henkilöä 30 eri yrityksestä. Osallistujista 62 % vastanneista oli tapahtumaan erittäin tyytyväisiä ja 38 % tyytyväisiä. Peräti 90 % tunnusti saaneensa paljon tai melko paljon uutta tietoa ja 48% myönsi tapahtuman ylittäneen ennakko-odotukset. Osallistujilta saadun palautteen pohjalta on selvää, että tällaisille asiantuntija-tason sisällöiltään kohdennetuille tilaisuuksille on paljon kysyntää.

”Erinomainen sisältö ja toteutus. Puhujien kompetenssi korkealla tasolla ja kuulijana sai laajan kuvan koko AM-kentästä.”

Katso tapahtuman puhujien esittelymateriaalit täältä.