Haku

Digikonsernin turvallinen tukijalka

9.5.2018

”Pitkä tarina alkaa vuodesta 2001. Perustimme kaveruksina Codezilla-nimisen ohjelmistokehitystä tekevän alihankintayrityksen. Muutamaa vuotta myöhemmin Ambientiasta tuli Codezillan asiakas, sitten osakas. Lopulta se osti koko yrityksen, ja Codezillasta muodostettiin Ambientian Joensuun-toimisto. Toimisto on alusta lähtien ollut Tiedepuistolla.”

Codezillan perustajiin kuulunut Sami Pippuri työskentelee Joensuussa Ambientian softakehitystiimien vetäjänä. Digitaalisten toimintoympäristöjen asiantuntijayhtiön pääpaikka on Hämeenlinnassa. Kaikkiaan toimipisteitä seitsemän. Voimakkaasti kasvuhakuinen Ambientia kasvaa myös Joensuussa. Länsikadulle uusia työntekijöitä tarvitaan tänäkin vuonna puolenkymmentä.

”Toimimme Joensuussa niin sanotusta Enterprise Solutions -liiketoimintahaarassa. Meillä on isoja julkishallinnon asiakkaita, muun muassa suurin osa Suomen ministeriöistä ja Kirkkohallitus sekä myös yksityispuolen isoja asiakkaita. Tietoliikenneyhteydet ja tietoturva on meille äärimmäisen tärkeitä. Projekteissa meitä velvoittavat monet erityiset tietoturvatasomääräykset. Ilman tiukkojen kriteerien täyttymistä emme voisi tällaista asiakaskuntaa palvella.”

Tiedon turvaaminen on yksi keskeisiä Tiedepuiston vastuualueita. Yksi tärkeimmistä työkaluista on kansallinen turvallisuusauditointikriteeristö Katakri. Katakri on auditointityökalu, jota käytetään arvioitaessa esimerkiksi yhteistyökumppanin kykyä suojata salassa pidettävää tietoa. Ambientialle Katakri-vaatimukset ovat arkipäivää.

”Koko Ambientia toimii sisäisessä verkossa, josta internettiin lähdetään ainoastaan Hämeenlinnan kautta. Lukitukset, kulunvalvonta, vartiointi -  Joensuun Tiedepuistossa monet turvallisuuteen ja tietoturvaan liittyvät asiat ovat perusasioina valmiiksi kunnossa.”

Ambientian Joensuun-toimistolla työskentelee parikymmentä alan ammattilaista. Yhteisöllisyys koetaan plussaksi. Kiitosta saavat myös näppärät sosiaalitilat.

”Kuntosalilla on monta käyttäjää. Moni meidän työntekijöistämme tulee aamulla duuniin juosten ja pyöräillen. On tosi tärkeää, että henkilöstölle on tarjolla hyvät sosiaalitilat suihkuineen. Itse olen pohtinut, että uutta venyttelytilaakin pitäisi käydä kokeilemassa.”

Ambientia Oy