Haku

Hyvä sisäilma ja toimiva kotipesä

15.5.2018

”Teemme paljon asioita verkossa ja etänä. Alussa hommat etenivätkin kotona ja kahviloissa työskennellen. Vaan jossain vaiheessa kirkastui, että tarvitsemme tukikohdan – yhteisen paikan istua alas, tuumailla, kehittää ja testata myös laitepuolta. Siitä käynnistyi sopivien tilojen etsintä.”

Toimitusjohtaja Jouni Turunen kertoo Sencomin ensimmäisistä tilakokeiluista Joensuun keskustassa. Isoja neliöitä firma ei tarvinnut. Parin vuoden aikana yritys ehti kokeilla kahtakin eri osoitetta Joensuussa.

”Ilmeni ongelmia sisäilmalaadun kanssa. Porukan terveyttä ajatellen asiat menivät uudelleen harkintaan. Jälkimmäinen tila oli kaiken lisäksi kovin pimeä, eikä tila soveltunut meille oikein millään tavalla. Hetken mietimme jopa oman tilan ostamista, mutta varsin nopeasti tilannekartoituksen jälkeen päädyimme Joensuun Tiedepuistoon. Tiedepuisto palveluineen oli yhtiökumppani Esa Vokkolaiselle ja minulle jo entuudestaan tuttu, aiempi yhteinen työpaikkamme sijaitsi Länsikadulla.”

Sencom on nyt vuodenpäivät pitänyt tukikohtaansa Tiedepuiston 4A-rakennuksessa. Moni asia on solahtanut hienosti kohdilleen.

”Neliöhinta on hieman keskustan tiloja kalliimpi, mutta laskemme lisäarvoa oheispalveluille. Esimerkiksi posti- ja logistiikkapalveluilla on iso merkitys, eipähän tarvitse itse enää sovitella tavaran vastaanottoaikoja postin kanssa eikä soitella tavaroiden perään. Ruokailupalvelut ovat nekin lähellä, samoin asiakkaiden on helppo tulla tänne. Vaivattomuudelle osaa antaa arvoa. Asiakaspalavereita pidimme Tiedepuistolla ja ennen kuin hankimme täältä omaa tilaa.”

Vuonna 2014 perustetun Sencomin startti on ollut vauhdikas. Viestinnän palvelukokonaisuuksia muun muassa sosiaali- ja terveydenhuoltoalalle tuottava yritys hioo kasvun kärkeä etädiagnostiikan ratkaisuista. Pilotointivaiheesta ollaan siirtymässä selkeään kasvuun. Kehityksen stepeissä Tiedepuiston yhteisö on ollut hyvä tuki.

”Olemme löytäneet yhteisöstä muutamia asiakkaita ja ennen muuta verkostoja, joiden kautta parhaillaan esimerkiksi kansainvälistymiseen liittyvät asiat kehittyvät hyvään suuntaan. Josekin kautta aukesi kontakti yliopistolle. Tavoitteena on hyödyntää maahanmuuttajien ja kansainvälisten opiskelijoiden osaamista ja kontakteja.”

Sencom Oy: