Haku

Vauhtia kasvuun Joensuussa

Rohkea mieli näkee ongelmat mahdollisuuksina. Joensuun innovaatioekosysteemissä tartutaan maapallon suuriin kysymyksiin tieteen, teknologian ja teollisuudenalojen rajat ylittävällä yhteistyöllä. Esimerkiksi ilmastonmuutosta sekä energianlähteiden ja ruoan raaka-aineiden riittävyyttä ratkotaan biotalouden ja fotoniikan keinoin.

Joensuussa tutkimuslaitokset, liiketoiminnan kehitysorganisaatiot, startupit ja suuryritykset työskentelevät ainutlaatuisen avoimessa verkostossa, joka toivottaa uudet tulokkaat lämpimästi tervetulleeksi. Alueen yrityksille tarjotaan helppo pääsy hyödyntämään maailmanluokan osaamista sekä huipputason tutkimus- ja kehitysympäristöjä Itä-Suomen yliopistossa ja Karelia-ammattikorkeakoulussa. Lopputulos on poikkeuksellisen hyvin toimiva ihmisten, osaamisen ja infrastruktuurin yhdistelmä.

Parasta kasvua vuosille 2016 - 2019

Joensuussa on kaikilla yhteinen tahtotila luoda lisää kasvua. Tämän takia eri toimijat ovat yhdessä laatineet kasvustrategian ja sen tarkennuksen vuosille 2016 - 2019. Sen tarkoituksena on terävöittää jo aikaisemmin tehtyjä valintoja, selkeyttää tavoitteita ja niiden mittareita sekä täsmentää toimenpidekokonaisuuksia.

Tarkennus ei korvaa aiempaa kasvustrategiaa, vaan toimii täydentävänä liitteenä aiemman julkaisun rinnalla. Uskomme, että täsmennysten avulla pystymme saavuttamaan Joensuun seudun kasvun kannalta parhaan vaikuttavuuden.

Kasvustrategian tekijät:

Joensuun kaupunki
Pohjois-Karjalan maakuntaliitto
Pohjois-Karjalan ELY-keskus
Itä-Suomen yliopisto
Karelia-ammattikorkeakoulu
Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä
Joensuun Tiedepuisto Oy
Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy

Lataa ja lue kasvustrategia

Lataa tarkennus!