Haku

Mehtimäen alue


Joensuun Tiedepuisto sijaitsee Mehtimäellä – ovatko alue ja sen tarjoamat mahdollisuudet liikunnalliseen vapaa-ajanviettoon sinulle tuttuja?

Ulkoliikuntamahdollisuuksia ympäri vuoden


Mehtimäelle on keskittynyt mahtava määrä erilaisia mahdollisuuksia ulkona liikkumiseen. Aivan Tiedepuiston vierestä löytyvät muun muassa kilpa- ja harjoitusjäähalli sekä luistinradat, hiihtoladut ja ulkoilureitit, skeittipuisto sekä jalkapallo-, pesäpallo- ja yleisurheilukentät. Samoilla kentillä pelaavat ja kisaavat myös paikalliset edustusjoukkueet ja -urheilijat – liiku siis itse tai nauti penkkiurheilusta!


Lähellä lainehtivat Pyhäselkä ja Pielisjoki tuovat oman lisänsä Mehtimäen tarjontaan. Linnunlahden uimaranta ja beachvolley-kentät ovat vain muutaman sadan metrin päässä Joensuun Tiedepuistosta ja Arctic Trainersin ja Enjoy Life Finlandin ammattilaisten kanssa pääset vesille esimerkiksi meloen tai SUP-laudalla.

Treetop-seikkailupuistossa voit puolestaan haastaa itsesi liikkumaan puiden väliin rakennetulla radalla.

Joensuun Raviradalla järjestetään ravien lisäksi muitakin tapahtumia, muun muassa koiranäyttelyitä.


Alle kilometrin päästä Tiedepuistosta, Joensuun evankelisluterilaisen kirkon "takapihalta", löydät myös frisbeegolfradan.


Sisäliikunnan ystäville


Sää kuin sää, sisäliikunta toimii aina – ja myös siihen löytyy Mehtimäeltä monipuolisia mahdollisuuksia.


Keilailua, squashia, seinäkiipeilyä, sulkapalloa... Tässä vain muutama esimerkki, käy tutustumassa mitä kaikkea pääset harrastamaan Joensuun Kuntokeitaalla!

Virkistysuimala Vesikossa paukkupakkasetkaan eivät estä uintiretkeä. Uimahallissa on altaat kuntouintiin, lapsille ja uimahyppyihin, vesiliukumäki sekä lämmin monitoimiallas.

Joensuu Areena on monitoimihalli, joka muuntautuu moneen käyttöön: messuareenaksi, juhlatilaksi tai konsertteihin. Sen lisäksi Joensuu Areena on liikuntatila, joka tarjoaa hyvät harjoitus- ja kilpailuolosuhteet usealle eri palloilu- ja sisäurheilulajille. Joensuu Areena on useiden joensuulaisten edustusjoukkueiden kotikenttä, joten täällä pääset nauttimaan myös penkkiurheilusta.