Haku

Sähköauton latauspiste

Tiedepuiston 1-rakennuksen päädyssä on käyttöönotettu latauspiste kahdelle sähköautolle. Latauspiste on julkinen ja se kuuluu Fortumin Charge & Drive latausverkostoon. Suomessa latauspisteitä on tällä hetkellä 100, joista 34 on pikalatauspisteitä. Latauspisteiden sijainnit löytyvät karttapalvelusta https://map.chargedrive.com/ sekä Android ja iOS-sovelluksista.

Latauspiste on ns.rasiamallinen, jolloin sähköautoilijalla tulee olla oma julkisen lataamisen kaapeli (type 2 -kaapeli).

Latauksen hinta on 0,04 euroa/minuutti. Latauspisteellä käytetään tekstiviestiä, RFID -avaimenperää tai älypuhelinsovellusta latauksen aktivointiin ja maksamiseen.


RFID-maksaminen

RFID – maksaminen onnistuu, kun rekisteröityy Fortumin asiakasportaalissa ja saa käyttäjäprofiilin. Asiakasprofiiliin yhdistetään RFID-tunniste ja asiakas yhdistää profiiliin maksukortin (Mastercard tai Visa). Näin RFID-tunnistetta voi käyttää henkilöllisyyden todistamiseen latauksen yhteydessä ja maksutapahtuma veloitetaan maksukortilta latauksen päätyttyä. Tilaa ilmainen RFID-tunniste täältä: https://www.fortum.com/countries/fi/yritysasiakkaat/chargedrive/ilmainen-rfid-tunniste/pages/default.aspx


Maksaminen karttapalvelun kautta

Karttapalvelu löytyy osoitteesta https://map.chargedrive.com/.  Mene osoitteeseen älypuhelimella ja

voit sekä rekisteröityä että käynnistää latauksen suoraan paikan päällä. Myös maksukortti rekisteröidään verkkosovelluksessa (Mastercard tai Visa) ja lataus veloitetaan maksukortilta.


Maksaminen tekstiviestillä

Tekstiviestimaksamisen ohjeet löytyvät latauslaitteesta. Latauksen kustannus veloitetaan asiakkaan puhelinlaskulla.  


Fortumin asiakaspalvelu (24/7)

0800 1 99055