Haku

Green Science Park


Ympäristövastuu on arjen valintoja

Business Joensuu Oy on ympäristövastuullinen toimija. Vastuu ulottuu jokapäiväisiin valintoihin - haitallisten ympäristövaikutusten minimoimiseen, hiilijalanjäljen pienentämiseen ja myös ympäristötietoisuuden lisäämiseen. Ympäristövastuullinen toimintamme noudattaa kestävän kehityksen eli ekologisen, taloudellisen sekä sosiaalisen ja kulttuurisen kestävyyden periaatteita.

Noudatamme Green Science Park -toimintamallia. Tämä tarkoittaa sitä, että kiinteistöjen, toimintojen ja palvelujen ympäristövaikutukset huomioidaan läpi koko organisaation. Ympäristö- ja kiinteistöasioiden hallinnasta ja toimenpiteistä huolehtivat tavoitteisiin sitoutuneet ammattilaisemme.

Ympäristövastuullisissa tavoitteissa onnistuminen edellyttää meiltä ennakointia, suunnitelmallisuutta ja konkretiaa. Hyödynnämme ja kehitämme jatkuvasti uusia teknologioita ja toimintamalleja. Olemme valinneet jatkuvan parantamisen tavoitteen; seuraamme, mittaamme ja analysoimme onnistumistamme.

Ympäristövastuu ja kestävän kehityksen huomioiminen ulottuu myös asiakkaisiimme, joille haluamme tarjota laadukkaan, turvallisen ja viihtyisän työympäristön. Huomioimme asiakkaidemme ja sidosryhmiemme tarpeet ja toiveet. Näin toimien pyrimme tuomaan asiakkaillemme lisäarvoa ja tukemaan heidän liiketoimintaansa.

Joensuun Tiedepuisto pilotointiympäristönä

 
Vihreä ajattelu on juurtunut arkeemme. Ympäristövastuu rakentuu jokapäiväisistä valinnoista. Olemme kiinnostuneita innovatiivisista ratkaisuista, jotka tuovat uusia kestävän kehityksen valinnanmahdollisuuksia Onko sinun yritykselläsi tai organisaatiollasi tuote, palvelu tai uusi innovaatio, joka tukee tavoitteitamme? Etsitkö pilotointi- ja testausympäristöä innovaatiosi toimivuuden todentamiseen?

Joensuun Tiedepuisto Oy tarjoaa käyttöösi yli 40 000 neliön kiinteistömassan – vilkkaan innovaatiokampuksen, jossa liikkuu päivittäin noin 2 000 ihmistä. Tarvittaessa tukea on tarjolla myös yrityksen liiketoiminnan kehittämiseen.

Lue lisää täältä.

Ympäristötavoitteemme

 • Ylläpidämme ja kehitämme ympäristöohjelmaa
 • Käytämme 100 % uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä
 • Keräämme ja analysoimme säännöllisesti energiankulutustietoja
 • Tiedotamme ja kouluttamme henkilökuntaa ja asiakkaitamme ympäristöasioista
 • Käytämme energiaa ja vettä säästäviä laitteita ja -tekniikoita (mm. LED-teknologiaa)
 • Vähennämme jätemääriä ja kierrätämme tehokkaasti (kaatopaikkajätettä max. 6 %)
 • Hankinnoissa otamme huomioon ympäristönäkökohdat
 • Tähtääme ympäristöasioissa jatkuvaan parantamiseen
 • Kannustamme henkilöstöämme käyttämään videoneuvotteluita ja vähentämään autoilua 5 % vuosittain
 • Suosimme palveluntarjoajia, jolla on käytössään jokin ympäristöjärjestelmä

Ympäristövastuu tiloissamme

Ympäristönäkökulma on aina läsnä, kun kehitämme tilojamme. Mitä se tarkoittaa käytännössä? Tähän saakka muun muassa tällaisia asioita:

 • Vähennämme toimitilojen energiankulutusta on erilaisin rakennusautomaatioon liittyvin toimenpitein.
 • Toteutamme lämmitykseen, viemäröintiin tai ilmastointiin liittyviä korjaustoimenpiteitä ja parannuksia.
 • Tarkastamme säännöllisesti toimiston lämmitys- ja ilmanvaihtolaitteiden kunnon ja asetukset.
 • Tilojen suunnittelussa otetaan huomioon energiatehokkuus.  
 • Korvataan hehkulamput energiatehokkaammilla lampuilla (energiansäästölamput, led-valot).
 • Asennetaan valaistukseen ajastimet ja/tai liiketunnistimet.
 • WC-tiloissa ja keittiöissä kertakäyttöisten paperipyyhkeiden tilalla käytetään kankaisia kangaspyyhejärjestelmiä.
 • Asennetaan vettä säästäviä ratkaisuja vesikalusteisiin ja käytetään vedettömiä pisuaareja
 • Teetetään energiakatselmuksia energiansäästökohteiden löytämiseksi
 • Meillä on aurinkopaneelit katolla, katso tuotto.

Ympäristö palveluissa

Tiedepuiston asiakkaille ympäristönäkökohdat näkyvät monin tavoin

 • Palveluntarjoajat (mm. siivous ja ravintolapalvelut) ovat sitoutuneet hankinnoissaan ja toiminnoissaan ympäristöystävällisiin ratkaisuihin esim. käytettävät pesuaineet
 • Ravintiloissamme pyritään vähentämään ruokahävikkiä biojätelaskurien avulla
 • Kierrätys ja lajittelu on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi
 • Toimistotarvikemyynnissä pyritään tarjoamaan ympäristöystävällisiä tuotteita
 • Edistämme kestävää liikkumista ja tuemme autoilun vähentämistä tarjoamalla asiakkaidemme työasiointimatkoille lainapyöriä ja sähköisiä liikkumisvälineitä (sähköpyörä, sähköpotkulaudat)
 • Järjestämme tapahtumia: energiansäästöviikko, SER-keräys, porraspäivät, pyöräilyn kilometrikisat
 • Ympäristötietoisuuden lisääminen tiedottamisen avulla

Sähköautojen latauspiste

Edistämme päästötöntä liikennettä! Tiedepuiston 1-rakennuksen päädyssä on käyttöönotettu latauspiste kahdelle sähköautolle. Latauspiste on julkinen, ja se kuuluu Fortumin Charge & Drive latausverkostoon. Fortum Charge & Drive on edelläkävijä sähköautojen latauspalveluiden tarjoamisessa ja toimii Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Islannissa. Suomessa latauspisteitä on 100, joista 34 on pikalatauspisteitä. Fortum Charge & Drive latausverkosto sisältää yhteensä yli 1450 latauspistettä, muodostaen Pohjoismaiden laajimman verkoston.

Latauspisteiden sijainnit löytyvät karttapalvelusta https://map.chargedrive.com/ sekä Android ja iOS-sovelluksista. Latauspiste on ns. rasiamallinen, jolloin sähköautoilijalla tulee olla oma julkisen lataamisen kaapeli (type 2 -kaapeli). Latauksen hinta on 0,04 euroa/minuutti. Latauspisteellä käytetään tekstiviestiä, RFID -avaimenperää tai älypuhelinsovellusta latauksen aktivointiin ja maksamiseen.

Green Office

 

Joensuun Tiedepuisto on Green Office -toimisto. WWF Green Office on toimistoille tarkoitettu ympäristöjärjestelmä, jonka avulla työpaikat voivat vähentää ympäristökuormitustaan, saavuttaa säästöjä ja hidastaa ilmastonmuutosta.

 

Lisätietoja Green Office -järjestelmästä: www.wwf.fi/greenoffice

Ympäristöjärjestelmällämme on ISO 14001:2015 -ympäristösertifikaatti

Joensuun Tiedepuisto Oy:lle myönnettiin ISO 14001:2015 -ympäristösertifikaatti vuoden 2018 alussa. Ympäristövastuullisuus on viimeisen kymmenen vuoden aikana juurtunut niin vahvaksi osaksi Tiedepuiston yrityskulttuuria, että varsinainen sertifiointiprosessi pystyttiin viemään läpi ripeästi. Prosessin ja sertifikaatin parasta antia on se, että nyt meillä on dokumentoitu ja toimiva mekanismi, joka hyvällä tavalla pakottaa meidät miettimään yhä uusia toimenpiteitä. Standardi ei ole itsetarkoitus, vaan tavoitteena on ennemminkin jatkuva parantaminen ja kehittäminen.

Ilmastotori

 

Teemme ilmastotyötä yhteistyössä Ilmastotori-hankkeen kanssa. Ilmastotori kannustaa Joensuun seudun yrityksiä, yhteisöjä ja asukkaita vähähiilisyyteen.

 

Ilmastokumppanuus Ilmastotori-hankkeessa merkitsee suunnitelmallista työtä. Lue lisää hankkeen tavoitteista ja verkoston jäsenistä: www.joensuu.fi/ilmastotori

Tutustu myös näihin

Energiansäästövinkit toimistolle

Lue lisää »

Lajittelu Tiedepuistolla

Lue lisää »

Lajittelun ABC

Lue lisää »