Haku

Talotekniikka

Lämpötilalle ja ilmastoinnille on asetettu vakiosäädöt, joita ohjataan rakennusautomaation kautta. Sähkö- ja atk-pistorasiat on sijoitettu joko seinissä oleviin kouruihin tai siirrettäviin pylväisiin.

Valaistukseen, ilmastointiin, jäähdytykseen sekä muihin talotekniikkaan liittyvissä ongelmissa, säätöjen muuttamistarpeissa tai "sähköpylväiden" siirtotapeissa pyydämme ottamaan yhteyden huoltoon, osoite www.tiedepuisto.fi/huoltokutsu


Ilmanvaihto

Koko kiinteistön ilmanvaihtoa ohjaa automatiikka. Tarkempia tietoja saatte halutessanne kiinteistönhuollosta. Mikäli järjestätte tilaisuuksia, joissa on läsnä runsaasti yleisöä ja tarvitsette tästä johtuen ilmanvaihdon lisäämistä, pyydämme ottamaan yhteyttä huoltoon, osoite huolto@businessjoensuu.fi

Suurimmissa osissa tiloista on huonekohtainen jäähdytysjärjestelmä, joka ohjautuu automaation kautta. Lisäksi joissain toimistohuoneissa on oven pielessä säädin, josta pystyy muuttamaan perusaseteltua lämpötilaa muutamilla asteilla.

Tuuletusluukkujen avaaminen ilmanvaihdon vuoksi on tarpeetonta. Jos tuuletusluukkuja kuitenkin pidetään avoimina, tilojen käyttäjän on ehdottomasti huolehdittava, että ikkunat suljetaan työpäivän päätyttyä. Ikkunoita ei myöskään saa jättää avoimiksi, kun tiloista poistutaan.


Lämmitys

Lämmitystä ohjataan vesipattereissa olevilla termostaateilla. Osa termostaateista on kiinteistöautomaation ohjauksessa, jolloin niissä ei ole mitään liikkuvia osia eikä numeroita.

Jos patteritermostaatti on käsin säädettävää mallia, on tärkeää, ettei termostaatin asettelu ole liian isolla. Jos patteritermostaatit ovat liian isolla ja huonejäähdytys yrittää jäähdyttää huonetta, huoneesta tulee vetoisen tuntuinen ja energiaa menee hukkaan.