Haku

Usein kysytyt kysymykset

Olemme koonneet alle vastauksineen joukon kysymyksiä, joita meille useimmiten esitetään. Saat lukemalla myös nopean yleiskatsauksen siitä, mitä kaikkea Joensuun Tiedepuisto oikeastaan onkaan.

Missä Joensuun Tiedepuisto sijaitsee?

Joensuun Tiedepuisto sijaitsee Pohjois-Karjalassa, Joensuussa, osoitteissa Länsikatu 15. Tiloja on myös osoitteessa Karjalankatu 3. Tiedepuiston kiinteistöt omistaa ja tilojen vuokrauksesta vastaa Joensuun Tiedepuisto Oy.

Mitä yrityksiä Joensuun Tiedepuiston tiloissa toimii?

Joensuun Tiedepuiston tiloissa toimii noin 120 eri toimialan yritystä. Voit tutustua yrityksiin täällä: www.tiedepuisto.fi/yritykset.

Mitä Joensuun Tiedepuisto Oy tekee?

Joensuun Tiedepuisto Oy tarjoaa yrityksille kasvu- ja kansainvälistymispalveluita, yrityshautomopalveluita sekä vastaa omistamiensa kiinteistöjen vuokrauksesta ja toimitiloihin liittyvistä palveluista. Lisäksi Joensuun Tiedepuisto Oy:llä on merkittävä rooli alueellisen innovaatioympäristön kehittäjänä ja aktivoijana sekä alueen vetovoimaisuuden kasvattajana. Erityisosaamisalueitamme ovat metsäbiotalous, fotoniikka ja ICT.

Joensuun Tiedepuisto Oy on Joensuun kaupunkikonserniin kuuluva itsenäinen osakeyhtiö. Yhtiön palveluksessa työskentelee tällä hetkellä 30 henkilöä (tilanne 7/2017).

Kuinka Joensuun Tiedepuisto Oy kehittää alueen innovaatioympäristöä ja vetovoimaa?

Alueen innovaatioympäristön ja vetovoiman kehittäminen vaatii meiltä toimintaa monella saralla:

  • Tarjoamme kasvuhaluisille yrityksille innovatiivisia toimintaympäristöjä liiketoiminnan kasvulle. Käytännössä se tarkoittaa korkeatasoisia, turvallisia ja toimivia tilaratkaisuja sekä innovaatio-, verkostoitumis- ja liiketoimintamahdollisuuksia edistäviä palveluita.
  • Tuemme tutkimustulosten kaupallistamista ja luomme yritysten sekä koulutus- ja tutkimuslaitosten välille osaamisen siirron yhteistyöympäristöjä ja -muotoja.
  • Linkitämme Joensuun seudun osaamisen kansallisesti ja kansainvälisesti sekä pyrimme lisäämään alueen vetovoimaa valituilla painopistealoilla.
  • Invest in -toimintamme avulla kasvavat yritykset, sijoituskohteet ja sijoittajat kohtaavat toisensa.
  • Tuomme yhteen toimijoita ja eri toimialoja. Tavoitteenamme on yhdistää osaamisrajapintoja esimerkiksi demoympäristöissä uusien innovaatioiden ja liiketoiminnan synnyttämiseksi.
  • Rakennamme päävastuullisena Joensuun seudusta metsäbiotalouden globaalia keskusta.

Kuinka Joensuun Tiedepuisto Oy palvelee yrityksiä?

Tarjoamme strategialähtöisiä kasvu- ja kansainvälistymispalveluita osaamislähtöisille ja kasvuhakuisille pk-yrityksille Pohjois-Karjalan alueella. Olemme yritysten apuna myös aivan niiden alkutaipaleella: yrityshautomopalvelumme auttaa liiketoimintaa suunnittelevia henkilöitä ja tiimejä sekä aloittavia yrityksiä liikeidean kehittämisessä ja liiketoiminnan suunnittelussa.

Olipa kyseessä kasvava tai vasta liiketoimintaansa käynnistelevä yritys, haluamme yhteistyön olevan pitkäjänteistä ja jatkuvaa – olemme asiakkaidemme liiketoiminnan kehittämisen strateginen kumppani. Osaamisemme ulottuu useille eri toimialoille ja verkostomme täydentää asiantuntijuuttamme.

Paitsi asiantuntemusta, tarjoamme yrityksille myös toimivia tilaratkaisuja monipuolisine palveluineen. Joensuun Tiedepuistossa toimii tälläkin hetkellä noin 120 yritystä.

Kuinka Joensuun Tiedepuisto Oy palvelee yksityishenkilöitä tai kaupunkilaisia?

Joensuun Tiedepuisto ei suinkaan ole vain yrityksiä varten. Kuka tahansa voi vuokrata meiltä tilan esimerkiksi saunailtaa tai perhejuhlaa varten – Kokousmaailmamme on siis nimestään huolimatta paljon muutakin kuin kokoustiloja. Käy kurkkaamassa vaihtoehtoja sivujemme Kokoustila-osiosta, saatat yllättyä monipuolisuudesta!

Joensuun Tiedepuisto on arkisin myös kaikille avoin lounas- ja kahvipaikka. Lounasaikaan valinnanvaraa on peräti kolmen ravintolan verran ja kahvittelemaan pääsee aamusta iltapäivään. Joensuun Tiedepuistossa ravintolapalveluista vastaa Mehtimäki-ravintolat.

Joensuun Tiedepuistossa toimii myös joukko yrityksiä, joiden palvelut on tarkoitettu meistä ihan jokaiselle. Tiloistamme löytyy muun muassa parturi-kampaamo, kauneushoitola ja hierontapoliklinikka.

Miten kokoustilat varataan?

Kokoustilavarauksen tekemiseen on kaksi vaihtoehtoa. Tee varaus

Mistä saan lisätietoa vapaista toimistotiloista?

Alkuun pääset tutustumalla sivujemme Toimitilat-osioon. Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä Anna-Maija Kiveen tai Anu Haloseen, löydät heidän yhteystietonsa Yhteystiedot-sivulta.

Mistä saan lisätietoja yrityksille tarjottavista asiantuntijapalveluista?

Tutustuitko jo sivuiltamme löytyvään Liiketoiminnan kehittämispalvelut -osioon? Sieltä löydät perustiedot tarjoamistamme palveluista.

Kun haluat lisätietoja asiantuntijapalveluista, muttet ole varma keneen sinun tulisi olla yhteydessä, soita Tiedepuiston aulapalveluun. Sieltä puhelusi osataan ohjata oikealle henkilölle.

Asiantuntijoidemme suorat yhteystiedot löytyvät Yhteystiedot-sivulta.

Mistä saan lisätietoja toimitiloihin liittyvistä palveluista?

Voit luoda ensisilmäyksen toimitilapalveluihimme sivujemme Toimitilapalvelut-osiossa.

Kun haluat tarkempaa tietoa toimitiloihin liittyvistä palveluista, muttet ole varma keneen sinun tulisi olla yhteydessä, soita Tiedepuiston aulapalveluun. Sieltä puhelusi osataan ohjata oikealle henkilölle.

Henkilökuntamme suorat yhteystiedot löytyvät Yhteystiedot-sivulta.

Milloin Joensuun Tiedepuisto Oy on perustettu?

Joensuun Tiedepuisto Oy:n perustamisasiakirja allekirjoitettiin 7.9.1989 ja hallitus piti järjestäytymiskokouksensa 25.9.1989. Yhtiö rekisteröitiin 11.4.1990. Lisätietoja löydät Historia-sivulta ja Matka alkujuurille -sivulta.

Mikä on Joensuun Tiedepuisto Oy:n laskutusosoite?

Laskutusosoitteemme löydät täältä.

Jäikö kysyttävää?

Löydämme varmasti vastauksen sinua askarruttavaan asiaan. Ota yhteyttä: tiedotus@tiedepuisto.fi.