Haku

Voitto on vienyt ideaa vauhdilla eteenpäin

Viime vuoden Start Me Up -voittaja oli Apila Group Oy ja sen kehittämä idea jätteiden käyttämisestä metallien puhdistamiseen vedestä. Kilpailuun osallistuminen ja sen voittaminen ovat vieneet asiaa vauhdilla eteenpäin:
- Veimme idean kilpailuun jo kypsässä vaiheessa eli kun voitto tuli, tiesimme mitä tehdä niin rahapalkinnolla kuin asiantuntija-avullakin. Meidän tapauksessamme kilpailu vauhditti idean eteenpäin menoa ja olemme valmiita markkinoille kahden vuoden kuluttua. Parhaillaan visioimme tulevaisuutemme liiketoimintamalleja pidemmälläkin tähtäimellä, kertoo Apila Groupin liiketoiminnan kehityspäällikkö, FT Kirsi Mononen.

Apila Group Oy Ab perustettiin vuonna 2006, tavoitteenaan luoda uudenlaista, innovatiivista ja menestyksellistä liiketoiminta kiertotalouden alueella. Yritys tuottaa materiaalikemian osaamiseen perustuvaa, materiaalitehokasta tuotekehitystä ja tutkimusta tuotannolle ja tuottajayhteisöille, laboratoriosta pilot-mittakaavaan.

 

Voittajaidea oli Mervi Matilaisen (kuvassa) ja Apila Groupin kehittämä.


Apila Groupin erityisvahvuus on vahva kemian ja materiaalitieteen asiantuntemus yhdistettynä ympäristöteknologian ja -johtamisen osaamiseen. Yrityksen toiminnassa, ja myös tässä tuotteessa, on mukana vahva usko ympäristöystävällisyyden ja hyvän bisneksen yhdistämiseen:

- Taustalla on useita meitä tukevia kehityskulkuja. Ilmastonmuutos todennäköisesti synnyttää aiheuttamissaan muutoksissa tarpeita tuotteellemme. Toisaalta täysin päästötön prosessimme auttaa omalta osaltaan taistelemaan ilmastonmuutosta vastaan. Sen lisäksi pystymme toimittamaan vedestä puhdistettuja metalleja takaisin kiertoon eli hyötykäyttöön, sillä useista metalleista alkaa olla pulaa, luettelee Mononen tuotteen taustalla vaikuttavia ilmiöitä.

Osallistuminen ylipäätään vei Monosen mukaan prosessia merkittävästi eteenpäin ja kilpailun jälkeinen kehitys perustuu osaltaan kilpailua varten tehtyyn työhön, jossa piti keskittyä miettimään idean ydintä ja sitä, miten asian saa esitettyä muille vaikuttavasti:

- Varsinkin paikallisesti Start Me Upin voitto on tuonut paljon lisää uskottavuutta ideallemme. Se on selkeä osoitus siitä, että joku muukin uskoo tähän kuin me itse. Voiton myötä myös usko omaan tekemiseen vahvistui. Myös kilpailun myötä saamamme kontaktit ovat olleet tärkeitä, painottaa Kirsi Mononen kilpailun merkitystä maailmanmarkkinoille pyrkivälle yritykselle.

Lue lisää: http://www.apilagroup.fi/

Osallistu liikeideakilpailuun!

Lue lisää »