Haku

Osallistuminen kannatti

Joensuussa, Tampereella ja Kajaanissa toimivan Collapickin toimitusjohtaja Petteri Torssonen pitää osallistumista liikeideakilpailuun hyvin onnistuneena, vaikka mitään varsinaista palkintoa yrityksen idea ei saanutkaan.

- Saamamme palaute oli äärimmäisen tärkeää, sillä mietimme suunnatako yrityksemme toimintaa uudestaan idean pohjalta. Kun raati kommentoi ideaamme, meille oli tärkeää myös kuulla, minkälaisiin haasteisiin raatilaiset olivat vastaavantyyppisissä tilanteissa törmänneet. Saimme siis käyttöömme heidän kokemustaan karikoiden välttämisessä. Se oli erittäin arvokasta.

Collapickin idea oli uudenlainen teollisuuden tuotannon viestintä- ja visualisointijärjestelmä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että olennainen tieto liikkuu työntekijältä ja työntekijälle tuotannon eri vaiheissa mobiilisti ja käytettävästi. Tämän idean yritys vei kilpailuun ja nykyään tuote on myynnissä Ponniste-nimellä.

 

Start Me Up on Torssosen mukaan myös valmentanut osallistujia niihin koviin paikkoihin, joissa on pärjättävä menestyäkseen.

- Kilpailun myötä joutui ja pääsi pitchaamaan ideaa raadille. Nyt kun samaa on tehnyt englanniksi miljardiyritysten edustajille, tietää miten tärkeää idean esittäminen ja sen harjoitteleminen on. Kun on vain minuutteja aikaa tehdä vaikutus, täytyy viestin olla kirkas.

Toimitusjohtaja Petteri Torssosella on kuitenkin selvä näkemys siitä, mikä lopunperin ratkaisee idean menestyksen:

- Puhelin käteen ja myymään. Siitä sitten askel kerrallaan eteenpäin kohti kauppaa.

Tutustu myös näihin

Osallistu liikeideakilpailuun

Lue lisää »

Tarina: Apila Group Oy

Lue lisää »

FinnEasy Oy

Lue lisää »