Haku

Hyvät ideat syntyvät käytännöstä

Sähkötön, mekaaninen karjaharja ei välttämättä ensimmäisenä tulisi mieleen, kun miettii digiajan liikeideakilpailuun osallistujia, mutta suhmuralaisen FinnEasy Oy:n innovaatio, EasySwing-karjaharja on osunut alallaan juuri oikeaan hermoon.

–Isänniltä on tullut palautetta, että hyvä kun ei ole sähköjä eikä ylimääräisiä osia. Seinään kiinnitettävässä harjassa on heilurin lailla kääntyvä nivel, jotta eläimet voivat harjata itsensä kauttaltaan. Ja se kestää, kertoo Juha Kultanen, idean isä.

Harjan ensimmäinen versio syntyi 2012, kun Kultanen teki kone- ja mekaniikkasuunnittelua lakaisukoneyritykselle ja projektista jäi yli muutama harjakiekko, joista hän teki oman navetan eläimille maahan upotetun harjatolpan. Siitä käynnistyi tuotekehitysprosessi, joka lopulta loksahti kohdalleen nivelöityyn muotoonsa, harja patentoitiin ja kotimaan myynti alkoi ennen osallistumista Start Me Up -kilpailuun keväällä 2016.

 

–Me osallistuttiin kisaan ihan noviiseina. Tuote oli sinänsä kehitetty, mutta nyt varmasti osattaisiin kertoa hienosti tulevaisuudenvisioista ja muista suunnitelmista. Kisa oli tosi hyvä juttu, josta saimme valtavasti oppia.

Itse asiassa kilpailun löysi Juhan vaimo Heini, joka muistaisi kisan loppusijoituksenkin paremmin. Palkintopalleja tärkeämpää oli kuitenkin se, että Kultaset aloittivat Yrityshautomossa FinnEasyn kehittämisen isommalla vaihteella.

–Ei meillä ollut aikaa mihinkään hengailuihin, vaan tunnissa käytiin aina Pulkkisen Karin kanssa läpi älytön määrä asioita.

Sittemmin FinnEasyn tarina on lähtenyt todella lentoon, kun harjoja myydään tällä hetkellä Suomen lisäksi yli 10 eri maahan ja parhaillaan valmistellaan reissua Kanadaan. Kasvuun on FinnEasyllä varauduttu.

–On huolehdittava, että tuote ja organisaatio kasvaa linjassa. Markkinoita tälle selkeästi on. Esimerkiksi Tanskassa on oltava yksi harja 50 lehmää kohti, joten maailma on varmasti menossa siihen suuntaan, että eläinten hyvinvointiin panostetaan yhä enemmän.

Tutustu myös näihin

Osallistu liikeideakilpailuun

Lue lisää »

Tarina: Obsidian Discs

Lue lisää »

Tarina: Collapick ja Ponniste

Lue lisää »