Haku

Yhteistyökumppanit

Kilpailumme ei olisi mitään ilman upeaa yrittäjyyttä ja kilpailuamme tukevaa joukkoa. Tänä vuonna Start Me Up -liikeideakilpailun mahdollistavat monimuotoinen joukko niin pienempiä kuin suurempiakin yrityksiä, erilaisia organisaatioita, järjestöjä ja kehitysyhtiöitä. Kaikkia yhdistää vahva halu tukea uusia menestystarinoita ja nähdä yritysten kasvavan - erityisesti Pohjois-Karjalassa.

Arcusys - Vaikeuksien kautta voittoon
 

Arcusys Oy perustettiin vuonna 2003 neljän työttömäksi jäänen koodarin toimesta. Pohjoiskarjalaisesta kasvuyrityksestä oppimisen digitalisaation kansainväliseksi kärkiyritykseksi ponnistaneen Arcusysin tavoitteena on suomalaisen digiosaamisen edistäminen. Arcusysin Valamis-oppimisympäristöä käyttää mm. NASA Epic Challenge -ohjelmassaan, ja yrityksellä on toimipisteitä viidessä eri maassa.
 
"Start Me Up -liikeideakilpailu on ehdottomasti yksi parhaista keinoista näyttää kotimaassa ja maailmalla, mitä me täällä pohjoiskarjalassa osaamme tehdä, etenkin digitalisaation edistämiseksi. On hienoa olla yksi kilpailun tukijoista, ja jakaa osaamistamme, kokemuksiamme ja rakkautta kotiseudun kehittämiseen yhdessä uusien kasvuyritysten kanssa"

- Arcusys Oy:n toimitusjohtaja Jussi Hurskainen

Asianajotoimisto Surakka

Asianajotoimisto Surakka on toiminut Joensuussa jo yli 70 vuotta. Toimistomme tunnetaan erityisesti liikejuridiikan osaamisestaan, vaikka hoidammekin sekä yritysten että yksityishenkilöiden toimeksiantoja laidasta laitaan. Laajan yritysasiakaskuntamme ansiosta meillä on näköalapaikka erityisesti maakuntamme mutta myös koko maan yrityselämään. Joensuun Tiedepuisto Yrityshautomoineen on pitkäaikainen yhteistyökumppanimme. Olemme olleet yhdessä auttamassa lukuisia yrityksiä niiden käynnistämisestä lukien. Tämän vuoksi myös Start Me Up –liikeideakilpailu on lähellä sydäntämme. Haluamme olla mukana kehittämässä hyvistä liikeideoista menestyviä yrityksiä.

 

Rahoitusjärjestelyjen asiantuntija ja kasvun vauhdittaja

Privanet ja FundedByMe pystyvät järjestämään rahoitusta niin liiketoiminnan alkuvaiheessa oleville kuin vakaata tulosta tekeville yrityksille. Kokemus rahoitusjärjestelyissä antaa meille hyvät eväät toimia asiantuntijana Start Me Up -kisassa. Annamme näkemyksiämme ja ajatuksiamme kasvuyrityksille, jotka janoavat vauhtia liiketoimintaansa. Olemme koko toimintamme ajan kuulleet toinen toistaan mielenkiintoisempia yritysideoita. Uskomme, että meillä on erinomainen tuntuma siitä, mitkä kilpailuun osallistuvien yritysten kasvun mahdollisuudet ovat ja millä keinoin kasvun polulle on mahdollista päästä. Osallistumalla kisaan kasvuhaluiset yritykset saavat vahvan kuvan omista mahdollisista kehitysaskeleista ja konkreettisia keinoja, millä ne saavutetaan.

Kerro ideasi meille!

Seudullisena yritys- ja elinkeinoelämän kehittäjänä JOSEK on mukana edistämässä uusia liikeideoita ja ratkaisuja, joista syntyy menestystarinoita. Liikeideakilpailu on upea mahdollisuus jalostaa ideoita ja ajatuksia, joilla on merkitystä. Kaikki ideat, pienet ja suuret, ovat tärkeitä. Tarvitsemme ideoitasi, jotta voimme yhdessä tehdä asioita mahdolliseksi. Asiantuntijaraati sparraa ja on tukenasi koko matkan ajan, jotta pienet ja suuret tarinat syntyvät.

Toteuta ideasi ja unelmasi Joensuun seudulla. Yhdessä elinkeinoelämän menestykseen!

Karelia-ammattikorkeakoulu opiskelijoiden tukena matkalla yrittäjyyteen
 

Hyvä tulevaisuus rakennetaan osaamisella ja asiantuntijuudella. Karelia-ammattikorkeakoulu on mukana rakentamassa sitä kouluttamalla osaavia ammattilaisia tulevaisuuden työelämän tarpeisiin. Karelia-amk:lle on tärkeä olla myös tukemassa nuorten ja opiskelijoiden mahdollisuuksia yrittäjyyden. Start Me Up auttaa löytämään piilossa olevia yrittäjähenkisiä nuoria ja ottamaan yhden tärkeän askeleen oman liikeidean kehittämisessä. Toisaalta, joillekin nuorille yrittäjätiimeille, jotka ovat saaneet projektilleen tukea jo Karelia-amk:n omasta Draft-ohjelmasta, Start Me Up on väylä seuraavalle askelmalle yrityshautomoon.

Kuva: Jussi Ratilainen

Asiantuntija-apua jopa 10 000 eurolla seutupilotteihin

Nyt kannattaa osallistua maakunnalliseen liikeideakilpailuun: kilpailupalkintojen lisäksi Keski-Karjalassa on tänä keväänä mahdollista antaa yhteensä 10 000 euron arvosta asiantuntijapalveluita seudullisiin pilotteihin. 

- Haluamme auttaa hyviä liikeideoita käyntiin, joten tarjoamme asiantuntija-apua jopa 10 000 euron arvosta, kertoo toimitusjohtaja Risto Hiltunen KETI Oy:sta. – Jos katsomme, että ehdotettu idea on hyvä ja toteutuskelpoinen, voimme nopeasti auttaa pilotin alkuun. Tuettavia ideoita voi olla useita. Emme tänä vuonna jaa seudullista rahapalkintoa, vaan tuki piloteille annetaan asiantuntijapalveluina.

Vahva suoja on menestyvän liiketoiminnan perusta
 

Huolellisen IPR-asioiden hoidon kautta voidaan saavuttaa kilpailuetua, varmistaa toiminnanvapautta sekä vahvistaa brändikuvaa. Vaikka ideasi olisi kuinka hyvä, sen ympärille on vaikeaa, ellei jopa mahdotonta rakentaa menestyvää liiketoimintaa jos suojaus on jätetty hoitamatta. Leitzingerin tavoitteena on, että yksikään liikeidea ei jää pöytälaatikkoon eivätkä innovaatioponnistelut valu kilpailijan eduksi vain sen takia, ettei apua suojaukseen ole saatavilla. Tästä syystä onkin helppo nähdä miksi haluamme olla osana Start Me Up-kilpailua, sekä kantaa kortemme kekoon suomalaisen innovaatiotoiminnan hyväksi. Eiväthän nyrkkeilijätkään lähde kehään kädet lanteillaan, miksi siis tekisit niin liikeideasi kanssa?

Uutta liekettä yrittäjyyteen Lieksassa!

Lieksassa on tällä hetkellä kova vauhti päällä monellakin tapaa – yritykset investoivat ja palkkaavat uutta henkilöstöä, kaupungissa rakennetaan enemmän kuin vuosiin, matkailijoita käy Kolilla enemmän kuin koskaan aiemmin, kaupunki on uusinut toimintojaan ja uusi kehitysyhtiö aloittanut toimintansa. Nyt pitäisi kuitenkin vielä vauhdittaa kehitystä ja vaihtaa uusi pykälä silmään - tarvitaan lisää uusia yrityksiä, yritys- ja liikeideoita, yrittäjyyttä. No, mutta meillähän on Start Me Up -liikeideakilpailu ja Lieksan Kehitys Oy LieKe – ota yhteyttä, me autamme eteenpäin!

Ja siis se otsikon lieke. Sehän tarkoittaa sähköä, kuten Elias Lönnrot halusi aikanaan sähköä nimitettävän. Siispä uutta sähköä yrittäjyyteen Lieksassa!

Ideoita ja elinvoimaa!

Pohjois-Karjalan kauppakamari ja Start Me Up jakavat saman ajatusmaailman: Tarvitaan uskallusta yrittää, jotta saadaan aikaan tuloksia. Tuo sinä ideasi liikeideakilpailuun, me kauppakamarissa annamme vauhtia ja pidämme polut auki aina maailmalle saakka!

Asuuko sinussakin Kim?
 

”Opiskeluajoilta Joensuun yliopistosta muistan yhden kaverin, josta pulppusi erikoisia yritysideoita. Se jaksoi kreata ja innovoida.
 
Itse olin rauhallisempi ja myöhemmin minusta tulikin virkamies, mikä oli saavutus.
 
Joskus olen miettinyt, että mitähän siitäkin pilvilinnoja maalaavasta kaverista mahtoi tulla. Se oli joku Kim. Väisäsen Kim.”
 
ps. kaiken maailman väisäsenkimit ovat vahva syy miksi maakuntaliiton väki haluaa palavasti olla tukemassa Start Me Up -kisaa.
 
Rauno Jussila, viestintäpäällikkö
Pohjois-Karjalan maakuntaliitto

Ole rohkea!

Olipa liikeideasi pieni tai suuri, yksinkertainen tai monimuotoinen, kekseliäs tai simppeli, niin ole rohkea ja ota osaa Start Me Up –liikeideakisaan. Pohjois-Karjalan Yrittäjät on ollut jo vuosia liikeideakisan yhteistyökumppanina, koska kisa tukee koko maakuntamme kasvua ja luo alueelle elinvoimaa.

Riveria – rohkeutta tehdä visioista totta

Riverian tehtävänä on pitää vesi virtaavana ja maakunnan työelämä askel edellä muita. Tähän pääsemme, paitsi tarjoamalla tutkintoja, hyödyntämällä monialaista osaamistamme ja verkostojamme moneen suuntaan. Pidämme yllä avointa keskusteluyhteyttä opiskelijoidemme, työelämän ja sidosryhmiemme kanssa. Työelämän osaamisen kehittäminen on yksi toimintamme kulmakivistä. Tuomme koko maakuntaan asiantuntijuutta sen toteuttamiseksi. Yhteistyöllä ja kumppanuuksilla tulevaisuuden visio on jo askeleen lähempänä!

Liikeideakilpailu on mahdollisuus tehdä tulevaisuuden visioista totta. Riveria edustaa konkretiaa, käytäntoä, kädentaitoja – päämäärätietoisia uuden luojia, jotka eivät ainoastaan visioi tulevaisuutta, vaan tekevät sen todeksi. Kannustamme kaikkia luomaan itse omaa tulevaisuuttaan pelkän sopeutumisen sijaan. Rohkaisemme myös opiskelijoita osallistumaan liikeideakilpailuun. Paras työpaikka voi olla itse luotu.

Tilaisuutesi on nyt!

Tutkimuksesta liikeideaksi

Itä-Suomen yliopisto on Suomen monitieteisin yliopisto. Meillä opiskelee 15 000 perustutkinto-opiskelijaa, joista valmistuu tulevaisuuden asiantuntijoita eri aloille. Teemme merkityksellistä tutkimusta lukuisilla tutkimusalueilla.

Yliopistossamme syntyy vuosittain lukuisia innovaatioita niin opiskelijoiden kuin tutkijoiden toimesta. Opetuksemme ja tutkimuksemme toimii sytykkeenä tulevaisuuden timanttisille liikeideoille. Start me up -liikeideakilpailu mahdollistaa näiden visioiden jalostamisen yritystoiminnaksi. Samalla se tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden tuoda esille tutkimusta ja osaamista ja saattaa yhteen sopivia yhteistyökumppaneita. Löytyykö seuraava menestystarina Itä-Suomen yliopistosta?

Tutustu myös näihin

Osallistu kilpailuun!

Lue lisää »

Asiantunteva raati valitsee

Lue lisää »